Mukana kuvassa jo poismennyt venäjänpuudelini Viivi.


Tassuterapia on uskomaton voimavara sellaisten ihmisten elämässä, jotka eivät voi tai halua jostain syystä pitää omaa lemmikkiä. Koira on ihmisen muokkaama kotieläin ja ainoa laji, joka on muokkantunut luonnostaan, että tehostettuna ihmisen palveluun. Ne metsästävät ja vahtivat, hoivaavat ja leikkivät, ne tukevat vaikeina aikoina ja ovat aina valmiita mihin ikinä keksitkin lähteä niiden kanssa.

Ne ikäänkuin kuin peilaavat meistä kaiken, antaen mitään muuta kuin aitoutta, yleensä ilon, rauhan ja rakkauden muodossa. Mikään muu eläin ei uskoakseni voi olla ihmiselle niin täydellisen rakastava toveri, tai sopiva lemmikki, kuin koira.

Olen aina pitänyt koiriani mukana hoitotyössä, sekä antanut niiden ottaa tuntemattomiin kontaktia, molempien osapuolien halutessaan, saaden todistaa lukuisia, koiran läsnäolon aikaansaavan, iloisen, lämpimän, sekä mieltä nostattavan vaikutuksen.
Koiran rapsuttelu alentaa tutkitusti verenpainetta, sekä saa monesti aikaan hymyn, joka kestää pitkään. Myös koira nauttii silminnähden ihmisten kanssa kohtaamisista. -Shivan selkeästi jopa kaivaten niitä. Koira on sosiaalinen eläin ja niin olemme me ihmisetkin.


Koiran kanssa on helppo olla aidosti oma itsensä, sillä koiralle ei voi tai edes tarvitse valehdelle. Ne eivät koskaan tuomitse, muistele menneitä, eivät syyttele mahdollisista vääryyksistä tai epäkohdista, eikä niistä voi kovin helposti peilata omia, epämiellyttäviä puoliaan, sillä koira vain haluaa olla hetkessä ja todella rakastaa ihmistä.

Koira voi jopaa antaa ihmiselle niin monipuolisia tunteita, sekä tukea fyysisiin, emotionaalisiin, sekä henkisiin onnistumisiin. Se saattaa joskus olla jotain hyvin näennäisen pientä, mutta saattaakin merkitä paljon yksilölle.

Koiran vahva läsnäolo ja lempeä luonne, voivat olla joskus täysin ennenkokematonta ja se saattaa olla parasta mitä he ovat elämässään kokeneet.

Shiva antamassa high fivea lastenkodilla.

Shiva rakastaa ihmisiä, erityisesti lapsia.

Shivan ensi kohtaaminen lapsen kanssa, jolloin se varmaankin tajusi niiden olevan parasta mitä pieni-iso koira voi tietää.

Tassuterapia onkin tarkoitettu ja sovellettavissa ihan kaikille, jotka tuntevat, että koiran ja iloisen ihmisen läsnäolo voisivat toimia mieltä, kuntoa tai elämää kohentavana asiana.

Pahat koira-allergiat ovat ainut mahdollinen este tassuterapia-hoidolle.

Shiva Nallen erikoisen upean luonteen ja suuren kokonsa vuoksi, tassuterapia soveltuu kaikille, mutta erityisesti siitä voi olla apua:

-koirapelkoisille
-mielenterveys- sekä päihdekuntoutujille
-vanhuksille ja vammautuneille
-yksinäisille

Shiva mukana hoivakodissa, tekemässä normi kiertoa.
Mukana hoivakodissa tekemässä kiertoa.

-masentuneille
-Lapsille, jotka haluavat retuuttaa ja riehua koiran kanssa.

-Lapsille, jotka haluavat saada kokemuksia rauhallisesta, lempeästä ja isosta koirasta, tai lisää tietoa koirasta eläimenä.
-Kehitysvammaisille
-Orvoille lapsille

-Fyysisestä traumasta kuntoutujille.

Huomioithan, että terapiahetket voidaan toteuttaa loistavasti myös ulkoilmassa, kaikissa ihmisten sietämissä sääolosuhteissa, ryhmissä tai yksityisesti. Laitoksissa, kouluissa, työpaikoilla sekä kotona.

Vaikka tassuterapia onkin tarkoitettu kaikille, eivät kaikki koirat todellakaan ole tarkoitettuja tassuterapiaan.
Koira on sosiaalistettava, koulutettava ja kasvatettava kunnolla, jotta siihen voi luottaa kaikissa tilanteissa, ja silti vastuu on aina loppujen lopuksi omistajalla.

Minulla on kuulunut perheeseeni koira 3-vuotiaasta saakka, olen hoitanut ruunsaasti erilaisia kotikoiria- että tuhansia löytökoiria ulkomailla, viettäen usein lomamatkoillanikin paljon aikaa kulkukoirien parissa tai löytöeläin tarhoilla.

On tietysti myös paljon koiria jotka ovat pelokkaita ihmistä kohtaan, tai niiden koulutuksella on lisätty aggressiivisuutta, epävarmuutta ihmistä kohtaan, kohdeltu huonosti, ynnämuuta, mutta uskon että useimmat huonotkin kokemukset ihmisten ja koirien välillä, olisi voitu välttää paremmalla tilannetajulla ja koiranluku taidoilla, että myöskin erilaisilla jälkiseuraamuksilla.

Eläimet, ja erityisesti koirat ovat yksinkertaisesti parasta seuraa meille ihmisille. Ne opettavat myös lapsia vastuullisemmaksi, kun on olemassa eläin, josta huolehtia. -Samaan tapaan, ne voivat myös hetkellisesti poistaa tai auttaa unohtamaan jopa fyysinen tuska, jota henkilö kokee.

Shiva Nalle saa minut aina hyvälle tuulelle.

Joskus koirat ovat suorastaan siis kuin taikaa ja olenkin halunnut vaalia omien koirieni kaikkia hyviä luonteenpiirteitä ja pyrkinyt kasvattamaan kaikki omat koirani sillä periaatteella, että elämme vuorovaikutuksessa laumana, minun sanoen aina viimeisen sanan.

Uskon, että koirani kasvattavat ja opettavat paljon myös minua, enkä pelkästään minä heitä.


Voisi sanoa että Shiva-Nalle rakastaa kaikkia ihmisiä, joten siksi se on valmiina aina kohtaamaan kaikenlaiset tyypit, lähtemään lenkille, ottamaan chillisti, halailemaan, juoksemaan, ulkoilemaan metsässä, minne ikinä keksii mennäkin.

Hinnat alkaen 65€ / 60 minuuttia, plus matkakulut. Maximissaan voimme olla paikalla 6 tuntia.

Ota yhteyttä, kerro tilanteesta / paikasta johon meidät haluaisit ja kysy tarjousta!


Ota yhteyttä!