Näkökyky on tärkein aistimme, jonka tulisi säilyä loppuelämän. Hoidamme silti huomattavasti enemmän kaikkea muuta kuin näköämme- Silmiä ei voi kuitenkaan korvata pelkillä lasipalloilla, mikäli sokeutuu, vaikka esimerkiksi uudet hampaat voi tarvittaessa istuttaa tai ostaa peruukin tippuneiden hiuksien tilalle. Jopa tekoraajalla voi elää mukavasti ja normaalisti.

Silmäsairauksien määrä kasvaa maailmanlaajuisesti valtavaa vauhtia. Asiantuntijoiden mukaan Suomessa on eniten silmälasipäisiä ihmisiä väkilukuun suhteutettuna ja yhä nuoremmille määrätään silmälasit- monille ajan saatossa vain vahvemmilla voimakkuuksilla.

Voisiko tälle tehdä jotain? Olisitko sinä valmis panostamaan näkökykyysi, jos se olisi mahdollista? Olisitko valmis hoitamaan ja rakastamaan silmiäsi?

Ihminen on keho-mieli-sielu kokonaisuus, jossa kaikki ilmentävät toisiaan koko elämämme ajan. Keho kertoo mielemme ja mielemme paljastaa sielumme hyvinvoinnin. Mitä enemmän tunnemme pahaa oloa, sairautta. henkistä tai fyysistä kipua, sitä kauempana olemme todellisesta, luonnollisesta itsestämme, joka on täynnä Rakkautta, Rauhaa ja Ratkaisuja.

Ehkä siksi ihmiskuntana olemme niin sairaita tänä päivänä, sillä yritämme niin kovasti erottaa itsemme luonnollisuudesta, sekä näiden kolmen vuorovaikutuksissa olevan pyhän sidoksen toisistaan, ymmärtämättä, että ne vaikuttavat kaikki toisiinsa koko ajan. (sielu-mieli-keho, keho-mieli-sielu)

Olemme yksinkertaisuudessaan jatkuvasti muutoksessa oleva ekosysteemi, johon vaikuttaa kaikki, mitä elämässämme tapahtuu. Uskon myös, että kuljetamme esivanhempiemme tarinoita DNA:ssamme ja että tavallamme, olemme menneisyytemme vankeja, mutta ehdottomasti myös oman tulevaisuutemme ja sukulinjamme toivojakin.  Geeneihin on kuitenkin turha pelkästään tuijottaa, sillä ympäristökin meihin erittäin runsaasti vaikuttaa, aivan niikuin se tekee geeneihinkin. 

Liikumme yleisesti aivan liian vähän tai vaihtoehtoisesti jotkut aivan liikaa. Istuminen ja runsas niskan alaspäin pito (esim. puhelimen selaaminen) ovat ehkä yleisimmät kehomme jäykistäjistä, sillä tuolilla istuminen jäykistää lantiota, vaikuttaen alaselkään, sekä oikeastaan koko linjaukseemme niskasta nilkkaan, ja näin siis tottakai koko olemukseemme.

Kaikki mikä koskettaa jotain, on yhteydessä johonkin, joten kaikki vaikuttaa siis kaikkeen.  Tutkijat ovat uusimpana löytönään myös todistaneet niska kyyryssä olemisen vaikuttavan suoranaisesti mielentilaamme, ja jopa ruuansulatuselimistöömme! 

Jotta pääsisimme kosketuksiin itsemme kanssa, voimme käyttää lukuisia harjoituksia, kuitenkin muistaen yksinkertaisen ja erittäin toimivan säännön; Keho kaipaa liikettä avautuakseen, mieli hiljaisuutta ja hermosto värähtelyä. Siksi jooga on niin tehokas työkalu, koska siinä yhdistyvät meditointi, hallittu liike, sekä erilaiset mantrat, laulut ja rukoukset. 

Patoutunut energia, jonka ei anneta purkautua, jää aina kiinni lihaksiin, joka aiheuttaa niissä jumeja, kiristyksiä, kipuja yms.. Jokaisella kehon osalla, on uskoakseni omanlaisensa yhteys myös mieleen. -Jos siis hoidamme mieltämme, hoidamme automaattisesti myös kehoamme. Jos taas hoidamme kehoamme, tulemme myös helposti paremmalle mielellekin. 

Jokainen kehon osa kertoo aina omanlaistaan tarinaa. – Onkin hyvä huomioida, että keho ei unohda, vaikka mieli tekisikin niin. Unohdus on yksi suurimmista luonnollisita suojelutaidoistamme traumoja vastaan, mutta se ei ole kovinkaan tehokas, jos emme auta myös lihasmuistia päästämään kipeistä asioista irti. 

Jos haluaa päästää irti ikävistä muistoista ja toimintamalleista, kaikki kipupisteet on kohdattava, hyväksyttävä ja annettava niiden jatka matkaa. Muuten ne luultavimmin jäävät meihin kiinni upeutemme solukoihin, kauniisiin ja salaperäisiin yhä syvemmin, sairastuttaen meitä mitä oudoimmilla asioilla ja tavoilla.

Useimmat meistä eivät käytä kehoaan monipuolisesti, joilloin myös silmien lihasten hoito ja huolto jää helposti samalla liian vähälle, jolloin niiden lihaskunto luontaisesti huononee. Silmän ympärillä on kuusi lihasta, jotka liikuttavat silmää joko leveämmäksi, tai pitkulaisemman muotoiseksi, riippuen siitä, mitä milloinkin katsotaan tai missä kohde sijaitsee.

Suomessa uskoakseni useimmilla meistä, on joko hieman laiskat, kireät, tai veltot silmälihakset, joita ehkä jo pelkästään harjoittamalla, vahvistamalla ja rentouttamalla, voimme saada optimaalisemman näkökyvyn.

Kaikki riippuu kuitenkin ihmisestä aina itsestään. Parantumiseen mistä vain, voi mennä minuutteja tai sitten koko elämä. -Kaikki riippuu siitä, kuinka helppoa henkilön on uskoa itseensä, sekä antautua elämälle, rentoutumiselle, ja parantumiselle. Silmien lihaksia voit helposti treenata esimerkiksi keskittymällä kohteisiin lähellä ja kauas, rakastumalla jälleen elämäsi yksityiskohtiin tai kaikista helpoiten, tilaamalla reikälasit ja käyttämällä niitä muutamia minuutteja päivässä.

Ne aiheet, vaivat tai ongelmat, jotka eivät pelkällä jumpalla aukea, voidaan kuitenkin luultavimmin hoitaa mielen ja kehon yhdistävillä harjoituksilla. 

 “Et ehkä usko kaikkea, mitä näet, mutta tulet näkemään kaiken, mihin uskot.”

On aina erityisen tärkeää keskittyä siihen, mikä on tärkeää ja mitä elämästään ja itsestään ajattelee. Ruokitko unelmiasi vai pelkojasi. Oletko ympäristösi luoja vaiko vanki. Meillä on kauhea määrä tarinoita elämästämme, itsestämme, terveydestämme ja mahdollisuuksistamme. -Muuttamalla tarinoitamme, voimme muuttaa myös elämäämme. Tämä tosin ei aina ole pelkästään helppoa, sillä paljon enemmän meihin vaikuttaa alitajuntamme, kuin vain tietoinen mielemme. 

Visualisointi esimerkiksi, on aktiivista keskustelua alitajunnan kanssa. Siihen ei pysty yhtä tehokkaasti mikään muu tekniikka. Se on henkilökohtaista affirmaatiota tehokkaimmassa muodossaan.Visualisoinnin voima on tunteissa. Mitä enemmän tunnet asiat todeksi, sitä nopeammin ja varmemmin ne myös toteutuvat.

Mielestäni elämän suurimpia rikkauksia ovat vilkas mielikuvitus, kiltti sydän ja hyvä olo.

Suurin näköelimemme tulevat aina olemaan aivomme, eivätkä koskaan pelkät silmät. Jos todella haluamme saada aikaan toimivia ratkaisuja ja hyviä tuloksia, on aina keskityttävä syyhyn, kuin vain seuraukseen.

Jokaisen silmäjooga-asiantuntijan mukaan, näkökyky on suora vertaus yksilön mielentilan, maailmankuvan, sekä kokonaisvaltaisen rentouden manifestaatiosta. Silmät todellakin ovat sielun peili, joten;

Hymyile elämälle ja anna elämän hymyillä takaisin.